Yükleniyor

2022 yılında Rusların en çok uçak bileti aldığı yurtdışı destinasyonlar belirlendi

Rusya’nın en büyük çevrimiçi seyahat hizmetlerinden Tutu.ru, 2022 yılında Rusların en çok hangi ülkelere seyahat ettiğini belirledi.

Yıl içerisinde uçak bilet rezervasyon ve satışlarının incelendiği araştırmalar, Rusların bu yıl en çok Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a seyahat ettiğini ortaya çıkarırken, aynı zamanda Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye, Belarus, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Gürcistan en popüler destinasyonlar arasında yer aldı.

Tacikistan’ın 2022 yılında yurt dışına seyahat eden Ruslar arasında yüzde 17,22 ile en fazla talep gören ülke olduğu kaydedilirken, geçen yıl bu rakamın sadece yüzde 4,89 olduğuna dikkat çeken uzmanlar, Kazakistan’a seyahat taleplerinin beş kat arttığını da vurguladı.

2022’de komşu ülkelere uçuş talebindeki artış OneTwoTrip tarafından da kaydedilirken, Tacikistan’a olan talep dört kattan fazla arttığını bildiren seyahat hizmeti, ancak en popüler yurt dışı destinasyonunun yüzde 18,4’lük pay ile Ermenistan olduğunu, bu ülkeyi yüzde 14,6 ile Türkiye ve yüzde 11,9 ile Tacikistan’ın izlediğini aktardı.

Çevrimiçi bilet satış hizmeti Kupibilet servisine göre 2022 yılında Rusların en sık gittiği yurt dışı destinasyonları sırasıyla Türkiye, Ermenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan olurken, yurt içi destinasyonlarda ise başkent Moskova, St. Petersburg ve Soçi en çok tercih edilen şehirler oldu.-gazetemru

 

Turizm Proje Dergisi 2021 - Tüm Hakları Saklıdır.