Yükleniyor

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi 30. Kuruluş yıldönümünde faaliyet raporu yayınladı

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi 30. Kuruluş yıldönümünde Fakültenin kurumsal hafızasının korunmasına katkı sağlayacak bir faaliyet raporu yayınladı. 2019-2023 yılları arasında gerçekleştirilen faaliyetleri belgeleyen bu rapor Fakülte’nin özellikle son yıllardaki başarısını ortaya koydu.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak 1993 yılında kurulan ve 2012 yılında Turizm Fakültesi’ne dönüştürülen kurum; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere üç lisans programına sahiptir. Kurulduğu günden bu yana binlerce mezun veren Turizm Fakültesi, lisans programlarının yanı sıra tezli yüksek lisans ve doktora programlarıyla da turizm alanına katkı sunmaktadır. Turizm alanında öğretim faaliyetlerinin sürdüğü Türkiye’deki en köklü kurumlar arasında yer alan Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde son dört yıl içerisinde birçok başarıya imza atılmıştır. Faaliyet raporunda da belirtildiği gibi 2019-2023 yılları arasında Fakültede; ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapılmış, turizm sektöründe önde gelen işletme ve meslek örgütleri ile protokoller imzalanmıştır. Rekreasyon Yönetimi, Turizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı olmak üzere sırasıyla biri lisans ikisi lisansüstü olmak üzere üç yeni program açılmıştır. Altyapı projesi kapsamında Türkiye’de ilk olan Duyusal Analiz ve Nöro-Gastronomi Laboratuvarı Anadolu Üniversitesi’ne kazandırılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Türkiye Turizm Zirvesi Çalıştayı’nda “Turizm Yükseköğretiminin Sorunları” adlı komisyonun başkanlığını yürüten Dekan V. Prof.Dr. Oktay Emir’in öncülüğünde “Turizm Çalıştayı Raporu”, Turizm Fakültesi yayını olarak basılıp yayımlanmıştır. Ayrıca Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları programlarının akredite edilmesiyle öğretim kalitesinin artırılması için titiz çalışmalar yürütülmektedir.

Görüşlerini belirten Prof. Dr. Oktay EMİR, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin vizyon olarak belirlediği yol olan, “yaşam boyu öğrenme odaklı, güncel gelişmeleri sürekli takip eden, yenilikçi ve yaratıcı bir Turizm Fakültesi olma” yolunda gerçekleştirilen çalışmalara kararlı bir şekilde devam edeceğini belirterek bu süreçte oldukça fazla emeği geçen Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Çağıl Hale Özel’e ve Doç. Dr. Emre Ozan Aksöz’e, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek’e ve bölüm başkan yardımcılarına, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hilmi Rafet Yüncü’ye ve bölüm başkan yardımcılarına, Turizm Fakültesi’nin tüm öğretim elemanlarına ve idari personeline özverili çalışmalarından ve katkılarından ötürü teşekkür etti. 

Rapora https://turizm.anadolu.edu.tr/hakkimizda/faaliyet-raporu web adresinden erişim sağlanabiliyor. 


Turizm Proje Dergisi 2021 - Tüm Hakları Saklıdır.