Yükleniyor

Venue International, Nişantaşı, Beyoğlu ve Sultanahmet’teki otel projeleriyle, yeni bir turizm anlayışının öncüsü olmaya hazırlanıyor



Kaan Namlıcı / Venue International / Kurucu Ortak


Cadde perakendeciliği segmentinde Türkiye’nin en büyük kurumsal yatırımcısı olan Venue International, her yıl portföyünü yüzde 50 büyütmeyi hedeflerken; turizmde alışılmış hizmetler sunan zincir markalara alternatif olan, Z kuşağını Türkiye’ye çeken, deneyimsel ve nitelikli turizm alanları geliştirmeyi amaçlıyor. Venue International Kurucu Ortağı Kaan Namlıcı ile Türkiye’nin önemli lokasyonlarında gerçekleştirdikleri nitelikli cadde mağazacılığı, turizm projeleri ve hedefleri üzerine konuştuk. 

 

Venue International’ın kısaca tanıtımını yapar mısınız?

Cadde perakendeciliği segmentinde Türkiye’nin en büyük kurumsal yatırımcısı olan Venue International, 2017 yılında Hollandalı Vastned Retail N. V.’nin portföyünü satın alarak Türkiye pazarına giriş yaptı. Bu alım ile İstiklal Caddesi’nin en büyük oyuncusu olan Venue, yeni yatırımlarla portföyünü büyütmeye devam ediyor. Kısa süre önce Abdi İpekçi Caddesi’nde Türkiye’nin en büyük Vakko mağazasını inşa eden ve Chanel için yeni bir mağaza geliştiren Venue International, Nişantaşı, Beyoğlu ve Sultanahmet’deki otel projeleriyle, yeni bir turizm anlayışının öncüsü olmaya hazırlanıyor. Venue International’ın temel yatırımları Türkiye’de. Şirketin Almanya’da da nitelikli konut ve otel yatırımları bulunuyor.

 

Venue International’ın, “Z kuşağı Turizmi” görüşleri hakkında bilgi verir misiniz?

Eski turizm anlayışı nicelik ve hizmet üzerine kuruludur. Z kuşağı turizmi ise nitelik ve deneyim. Adı üzerinde Z Kuşağı Turizmi, 1995 ve sonrası doğumluları hedefler. Y kuşağının da sonunu içine alır. Ortalama odak yaşı 30'dur. Genç, dinamik, trendsetter bir kitleye odaklanır. Klasik turizmdeki oda-sosyal alanlar-açık büfe-tesis faaliyetleri kavramları, Z Kuşağı Turizm’inde başkalaşır. Oteller sadece konaklama noktası değildir, birer deneyim alanıdır. Bu alanda farklı markalar, işbirlikleri, etkinlikler; gastronomi, sanat, spor, kültür ve eğlencenin yeni nesli yer alır.

Ülkece bu kavrama odaklanmalıyız. Yatırımlarımızı Z kuşağı turizmine kaydırmalıyız. International olarak bizim yaptığımız budur. 

 

Venue International’ın Türkiye’deki yatırımlarını açıklar mısınız? Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı 3 otel projesinin ayrı ayrı olarak, proje değerleri, otellerin lokasyonları, konseptleri, oda-yatak sayıları, yıldızları, projelerin gerçekleşme tarihleri hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

 

Nişantaşı’nda, yatırımını üstlendiğimiz, Abdi İpekçi 43 binasında Türkiye’nin ilk Vakko Hotel & Residence’ını inşa ediyoruz. Vakko ile kurduğumuz ortak şirket tarafından işletilecek, 8 katlı ve 30 daireli otelin, Şubat ayında faaliyete geçmesi ve dünya genelinden nitelikli ziyaretçileri ağırlaması planlanıyor. 80 milyon dolar yatırım yapılan Vakko Hotel & Residence, lüks bir konaklama deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçileri, Nişantaşı’nın alışveriş, gastronomi ve eğlence imkanlarıyla buluşturmayı amaçlıyor.

 

Bir diğer turizm projemiz, tarihi Afrika Han’da. Marriott International ile birlikte 2024 yılında açacağımız 168 odalı Moxy Hotel. Satın aldığımız Afrika Han’da klasik bir şehir oteli inşa edebilirdik. Ancak biz Afrika Han'ın tarihi yapısı ile Moxy'nin yeni nesil turistleri hedefleyen eğlenceli ve şık deneyimini kesiştiren bir anlayışa yatırım yapmayı tercih ettik. Moxy Hotel, Z Kuşağı Turizmi’nin mihenk taşlarından biri olacak. Projenin yatırım değeri 70 milyon doların üzerinde bulunuyor.

 

Geliştirdiğimiz bir diğer turizm markası ise Sultanahmet’te butik bir kentsel tasarım projesi olan Taşkonak. 13 binadan oluşan bu proje, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Cankurtaran’a, geçmişi bugüne taşıyan, yeni bir çehre kazandırmayı amaçlıyor. 50 milyon dolar yatırım değeri bulunan projenin, bölgenin tarihi, sosyal, kültürel değerlerini koruyarak, turistik ve ekonomik kalkınmasını sağlayacak bir örnek teşkil etmesi amaçlanıyor. Projemizin bir diğer hedefi ise Sultanahmet’in turist yapısına yenilik getirmek. Tarihe ve kültüre önem veren genç nesli bölgeye çekebilmek.

 

Venue İnternational’ın Türkiye’yi seçme nedenleri olarak hangi kıstasları gösterirsiniz?

Venue International için Türkiye gelişmekte olan önemli bir gayrimenkul pazarı. Ülkenin artan turizm potansiyeli, hem cadde mağazacılığı hem de otel yatırımlarını olumlu yönde etkiliyor. Temel amacımız hem cadde mağazacılığında hem de turizmde dünya markalarının Türkiye ortağı olmak. Venue bu noktada zaten Chanel, Zara, H&M, Starbucks ve MAC gibi markalara ev sahipliği yapıyor. Turizmde ise yeni nesil bir dünya markası olan Moxy’i Türkiye’ye ilk kez getiriyoruz. Türkiye yatırımlarındaki temel felsefesimiz, nitelik. Ülkenin gayrimenkulde nicelik sorunu yok. Ancak net bir şekilde daha nitelikli gayrimenkul projelerine ihtiyacı var.

 

Venue İnternational’ın Türkiye için gerçekleştirmek istediği başka projeleri var mı? Gelecek hedefleri nelerdir?

Venue International, nitelik odaklı bir gayrimenkul aktörü. Yatırımlarımızdaki temel felsefe, dünya markalarını Türkiye’ye getirmek ve bu coğrafyada kalıcı olmalarını sağlamak. Yine bu doğrultuda, Kapadokya’da uluslararası bir markayla yeni bir otel projesi geliştiriyoruz. Bu amaçla, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin önemli lokasyonlarında nitelikli cadde mağazacılığı ve turizm projeleri üzerine çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük kurumsal cadde mağazacılığı yatırımcısı olarak amacımız bu alanda her yıl portföyümüzü yüzde 50 büyütmek. Turizmde ise alışılmış hizmetler sunan zincir markalara alternatif olan, Z kuşağını Türkiye’ye çeken, deneyimsel ve nitelikli turizm alanları geliştirmek.

 

 

 Turizm Proje Dergisi özel röportajıdır.

Turizm Proje Dergisi 2021 - Tüm Hakları Saklıdır.