Yükleniyor

İç Anadolu Bölgesi’nde 6 bin 232 yatak daha hizmete girecek

İç Anadolu Bölgesi’nde, 2022 ve 2023 yıllarında toplam 6 bin 232 yatak daha hizmete girecek 

Turizm Proje Dergisi olarak, yeni otel yatırımları araştırması dosyamızda bu ay, İç Anadolu Bölgesi’ne yer verdik. Ocak 2022’de son güncellemesini yaptığımız araştırmamıza göre, İç Anadolu Bölgesi’nde, 10’u 5 yıldız, 9’u 4 yıldız, 3’ü 3 yıldız, 2’si ise butik otel kategorisinde 24 yeni otel daha sektöre katılacak. Tesisler, Bölgeye toplamda 6 bin 232 ilave yatak sağlayacak.

Turizm sektörünün, 2021 yılı itibariyle pandeminin etkilerini üzerinden atmaya başlayarak, ciddi oranda bir toparlanmaya girme sürecinde olması, otel yatırımlarına da olumlu olarak yansıdı. Gerek yaşadığımız pandemi sürecinin getirdiği yasak ve kısıtlamalar, gerek ekonomik kriz, dövizdeki dalgalanmalar, tedarik sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle beklemede olan renovasyon ve yatırımlar tekrar hız kazandı. Turizm ve Kültür Bakanı’nın son açıklamasına göre, 2021 yılında, Türkiye’ye gelen turist sayısı 30 milyon rakamına ulaştı. Turizm temsilcileri, her ne kadar ekonomik krizin devam etmesi, dövizdeki dalgalanmalar ve ileriye yönelik endişeler sürse de önümüzdeki dönemde, yeni otel ve renovasyon yatırımlarının artmaya devam edeceği beklentisinin, hayli yüksek olduğu öngörüsünde birleşiyorlar.

2022 ve 2023 yıllarında, İç Anadolu Bölgesi’nde toplam 24 yeni otelin daha yatırımı gerçekleşiyor

Başkentimiz Ankara ve dünyanın ilgi odağı Kapadokya ile son yıllarda hızlı bir gelişme gösteren Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nin de içinde bulunduğu İç Anadolu Bölgesi ile ilgili yaptığımız araştırmada, bölgede açılacak yeni otel projeleriyle ilgili bilgileri sizlere aktarıyoruz. Son güncellemelerinin yapıldığı İç Anadolu Bölgesi yeni otel yatırımları araştırmasına göre, bölgede 2022 ve 2023 yıllarında toplam 24 yeni otelin daha yatırımı hayata geçiriliyor. Bu tesislerin 10’u 5 yıldız, 9’u 4 yıldız, 3’ü 3 yıldız, 2’si ise butik otel kategorisinde bulunuyor. Tüm bu tesislerin toplam yatak kapasitesi ise 6 bin 232 adet.

Başkent ilk sırada bulunuyor

Bölgede, yatırımlar açısından Başkent Ankara ilk sırada bulunuyor. Nevşehir listenin ikinci sırasında yer alıyor. Nevşehir’i sırasıyla Kayseri, Yozgat, Konya, Sivas ve Karaman takip ediyor. Ankara üçü 5 yıldız, beşi 4 yıldız, biri 3 yıldız olmak üzere toplam 9 otel yatırımına ev sahipliği yapıyor. Nevşehir’de ikisi 5 yıldız, ikisi 3 yıldız ve ikisi butik otel kategorisinde 6 yeni tesisin yatırımı gerçekleştirilecek. Kayseri’de ise ikisi 5 yıldız, biri 4 yıldız olmak üzere 3 otel projesi hayata geçecek. Diğer iller sırasıyla; Yozgat’ta iki adet 5 yıldızlı otel, Konya’da biri 5 yıldızlı diğeri 4 yıldızlı 2 otel, Sivas’ta bir adet 4 yıldızlı ve Karaman’da bir adet 4 yıldızlı konaklama tesis yatırımı devam ediyor.

Yatak sayıları bakımından yapılan sıralamada ise Ankara bin 984 yatak ile başı çekiyor

Toplam 6 bin 232 yatak bölgedeki yatırımlara ilave olacak. Yatak sayıları bakımından yapılan sıralamada ise Ankara bin 984 yatak ile başı çekiyor. Onu, bin 737 yatak ile Nevşehir ve 1002 yatak ile Kayseri takip ediyor. Bu illerimizi sırasıyla; 922 yatak ile Yozgat, 320 yatak ile Konya, 166 yatak ile Sivas ve 101 yatak ile Karaman takip ediyor.

Kayseri Erciyes Bölgesi’nin, son yıllarda yeni otel projeleri bağlamında hızlı bir gelişme gösterdiği dikkat çekiyor

Yaptığımız araştırmalar sonucu, İç Anadolu Bölgesi’nin de otel yatırımları açısından pandeminin etkisi ve ekonomideki dalgalanmalardan oldukça etkilendiğini görmekteyiz. Bu etkilerin sonucunda birçok otel projesi ya beklemeye alınmış ya da iptal edilmiş durumda. Pandeminin etkisinin azalmasıyla ve ekonomide dalgalanmanın yavaşlamasıyla bu bölgemizde de özellikle Ankara ve Nevşehir illerimizde yatırımların artacağı bekleniyor. Diğer taraftan Kayseri Erciyes Bölgesi’nin, son yıllarda yeni otel projeleri bağlamında hızlı bir gelişme gösterdiği de dikkat çekiyor.

Turizm Proje Dergisi 2021 - Tüm Hakları Saklıdır.